vineri, 9 august 2013




O alta zi in Olanda. Deja incep sa ma obisnuiesc cu ploaia. Ce altceva sa faci intr-o zi innorata decat o prajitura geniala? si cum in frigider m-astepta un pepene rosu am zis sa-ncerc ceva nou. 
Un click pe Google si iata ce a iesit. 
 Succes!

INGREDIENTE 

Blat
5 oua
5 linguri faina
4 linguri zahar
putina sare

Faina se cerne.Ouale se separa.Albusurile se mixeaza spuma tate cu sarea si zaharul,apoi se adauga rand pe rand galbenusurile.La final se adauga treptat faina.Se amesteca de sus in jos cu o paleta pentru ca sa nu se lase aluatul.Se coace in cuptorul bine incins,la foc potrivit,apoi se lasa la racit pe un gratar.


 Crema

 800g.miez de pepene rosu
6 linguri zahar pudra

30 g.gelatina
200 ml.frisca

Se curata pepenele de seminte.






Gelatina se pune la hidratat in 6 linguri de apa rece pentru 35 minute.




Pepenele se paseaza la blender.
Se rastoarna apoi piureul intr-o oala,se adauga zaharul si se pune vasul la foc mic.
Se amesteca pana se topeste zaharul,apoi se ia de pe foc.


Gelatina se topeste la bain-marie.

se adauga la piureul de pepene.Se amesteca bine,apoi se da la frigider pana se intareste putin,dupa care se adauga frisca mixata spuma tare.
Forma in care s-a copt blatul se imbraca intr-o punga.
Se toarna crema,apoi se da la frigider 12-14 ore.


Pofta buna! 


Multumiri DiaMar, pentru reteta geniala!
 
Toggle Footer