O alta zi in Olanda. Deja incep sa ma obisnuiesc cu ploaia. Ce altceva sa faci intr-o zi innorata decat o prajitura geniala? si cum in frigider m-astepta un pepene rosu am zis sa-ncerc ceva nou.
Un click pe Google si iata ce a iesit.
Succes!
INGREDIENTE
Blat
5 oua
5 linguri faina
4 linguri zahar
putina sare
Faina se cerne.Ouale se separa.Albusurile se mixeaza spuma tate cu sarea si zaharul,apoi se adauga rand pe rand galbenusurile.La final se adauga treptat faina.Se amesteca de sus in jos cu o paleta pentru ca sa nu se lase aluatul.Se coace in cuptorul bine incins,la foc potrivit,apoi se lasa la racit pe un gratar.
Crema
800g.miez de pepene rosu
6 linguri zahar pudra
30 g.gelatina
200 ml.frisca
Se curata pepenele de seminte.
Gelatina se pune la hidratat in 6 linguri de apa
rece pentru 35 minute.
Pepenele se paseaza la blender.
Se rastoarna apoi piureul
intr-o oala,se adauga zaharul si se pune vasul la foc mic.
Se amesteca pana se
topeste zaharul,apoi se ia de pe foc.
Gelatina se topeste la bain-marie.
se
adauga la piureul de pepene.Se amesteca bine,apoi se da la frigider pana se
intareste putin,dupa care se adauga frisca mixata spuma tare.
Forma in care s-a copt blatul se imbraca intr-o punga.
Se toarna crema,apoi se da la frigider 12-14 ore.
Pofta buna!
Multumiri DiaMar, pentru reteta geniala!
0 penny:
Trimiteți un comentariu