duminică, 28 octombrie 2012



Ingrediente:

2 pachete de untar
2 pachete de cacao (100 g in total)
500 ml lapte
800g zahar 
5 oua
400g faina
1 praf de copt
1 plic amoniac
1 esenta vanilie
1 portocala (sau mai multe)

Intr-o cratita pe foc mic se pun laptele(250g), zaharul (400g), 1 pachet de unt si 50 grame cacao, si se tine pana se topeste zaharul. Apoi cand s-a racit, se pun peste galbenusurile (si se amesteca), apoi albusurile batute spuma, faina, praful de copt si amoniacul, vanilie si coaja rasa de portocala. 
Se pune hartie de copt si sa pune compozitia la cuptor pentru aprox 20-30 minute. (Incalziti cuptorul in prealabil) 
Se scoate tava (eu am gaurit prajitura cu o scobitoare ca sa intre mai bine) si apoi se face glazura (Intr-o cratita pe foc mic se pun laptele(250g), zaharul (400g), 1 pachet de unt si 50 grame cacao, si se tine pana se topeste zaharul.) se raceste si se insiropeaza prajitura. 

Pofta buna!

Timp: aprox 1h
Nivel dificultate: mediu spre greu
Portii: aprox 20 si un pic (cred) de bucatele.

Eu recomand servirea cu feliute de portocale sau cu suc de portocale proaspat!
 
Toggle Footer