sâmbătă, 1 decembrie 2012

Ingrediente: 

 250g zahar
500g faina 
1 pahar apa 
1 1/2 lingurita bicarbonat 
2 oua 
praf de amoniu 
scortisoara 

Se arde zaharul intr-o cratita. Daca folositi zahar brun va trebui probabil sa folositi mai mult pentru ca nu indulceste foarte tare. Cand este destul de colorat, se stinge cu un pahar mare de apa(atentie zaharul se va cristaliza instantaneu, nu va speriati. Lasati sa fiarba pana cand se topeste din nou zaharul.) Lasati la racit. 


 

Cand este rece, incorporati cele doua oua si apoi adaugati 3 linguri de zahar, bicarbonatul si praful de amoniu stinse cu otet intr-un pahar separat in prealabil, faina si condimentele dupa gust: scortisoara, puteti pune si nuca, coaja de portocala rasa etc. 


Se amesteca bine totul pana ce se formeaza aluatul, luati apoi doua linguri si puneti in forme sau nu, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit la 170grade C.


Pofta buna!

Timp: aprox 1h
Nivel dificultate: mediu spre greu
Portii: aprox 20 si un pic (cred) de bucatele.

Eu recomand servirea cu suc de portocale sau cu felii de portocale proaspete!
 
Toggle Footer